Kom ook naar de inspiratiemiddag!

Op zaterdagmiddag 16 december organiseert de NABK, in samenwerking met exto.nl, opnieuw een inspiratiemiddag. Na de succesvolle eerste editie in 2022 vindt deze tweede editie plaats in Het Forum in Roermond. De locatie is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer en er zijn gratis parkeerplaatsen voor de deur!

Je kunt tijdens de inspiratiemiddag (van 13.00 tot 16.30 uur) deelnemen aan 3 verschillende sessies naar keuze. Zo bepaal jij zélf waarover jij graag meer wil leren. De verschillende onderwerpen en sprekers vind je hieronder. 

Deelname aan de inspiratiemiddag kost € 90,-. Maar leden van de NABK en exto-kunstenaars krijgen 50% korting! Zij hebben daarvoor een kortingscode ontvangen en betalen dus nog slechts € 45,- per persoon. Daarbij is ontvangst met koffie & thee inbegrepen, net als een drankje tijdens de pauze, samen met wat lekkers.


Sprekers en onderwerpen:

Meer zelfvertrouwen in je kunstpraktijk

Marjolein van der Stoep (Kunstacademie-online) neemt je mee in de vele onzekerheden die het kunstenaarschap met zich meebrengt. Ze onthult de belangrijkste oorzaken en vertelt wat je kunt doen om daarmee om te gaan. Het resultaat is meer creatief zelfvertrouwen in je kunstpraktijk, waardoor je vierkant achter je eigen werk kunt staan. Dat straal je uit en dat maakt jouw kunst aantrekkelijker voor kunstkopers. 

Het nut van een goede website

Mirjam Hijmans (exto.nl) legt je uit waarom het zo belangrijk is om online goed vindbaar en zichtbaar te zijn. Een goedwerkende en actuele website is daarbij heel belangrijk. Exto.nl biedt beeldend kunstenaars een complete gratis website, inclusief eigen online galerie, vermeldingen van exposities, publicaties, een eigen blog en webshop. Je krijgt uitleg over het hoe en waarom van een extosite en Mirjam gaat in op jouw vragen. 

Auteursrecht; wat is het en hoe bescherm je dat?

Yvonne Vetjens (BG. legal) specialiseert zich in Intellectueel Eigendom, met name in het auteursrecht. Ze heeft daarnaast een master in kunstgeschiedenis en werkt al jaren als zelfstandige in de culturele sector. Ze spreekt de taal van haar cliënten waardoor ze jou nog beter kan helpen. Yvonne staat je graag bij met vragen over auteursrecht en aanverwante onderwerpen.

Hoe fotografeer je jouw kunst het best?

Het internet biedt een goede mogelijkheid om je werk te verkopen via social media of een eigen website. Een persoonlijke benadering en het kunnen maken van mooie beelden is daarbij belangrijk, zeker ook voor het (laten) plaatsen van je werk in bijvoorbeeld een boek of catalogus. Maar hoe maak je nou een goede foto of video zonder dure camera’s en verlichting? 
Siona is kunstenaar, illustrator en grafisch vormgever. Voor haar werk neemt het presenteren en het visueel prikkelen van kopers en geïnteresseerde een belangrijke rol in. Toch is vrijwel alles wat je van haar online ziet gemaakt met een smartphone. Geen ingewikkelde verhalen over sluitertijden en diafragma’s, wel handige tips en voorbeelden, zodat je daarna zelf met je eigen smartphone aan de slag kunt gaan.

Hoe zet je Sociale media optimaal in?

Hoe zorg je dat jouw werk gezien wordt en mensen je weten te vinden? Social media geeft ons fantastische mogelijkheden om onze eigen marketing te doen, maar het kan overweldigend zijn als je er net mee begint. Robin Rozendal is auteur en kunstenaar, videomaker en fotograaf, en gebruikt social media met veel succes voor al die vakgebieden. 
Ze neemt jou graag mee door haar ervaringen en geeft je tips en trucs om jouw social media effectiever in te zetten. 

Hoe exposeer ik mijn werk succesvol?

Als je jouw werk exposeert kan dat op veel manieren. Maar wat is de ‘beste’ manier en hoe kom je in contact met de juiste personen? De meeste kunstenaars exposeren om hun werk te verkopen. Maar dat gebeurt niet altijd direct tijdens een expositie, kunstmarkt of kunstbeurs: juist daarna vinden de meeste verkopen plaats. Maar hoe pak je dat aan en hoe houd je het contact met de potentiële koper warm? Tijdens deze interactieve sessie krijg je tips en voorbeelden én leer je van de ervaringen van de andere deelnemers. 

Het programma ziet er als volgt uit:
13.00 – 13.15 uur – inloop met koffie of thee
13.30 – 13.40 uur – plenair welkom
13.45 – 14.30 uur – eerste sessie 
14.35 – 15.20 uur – tweede sessie
15.20 – 15.40 uur – pauze met koffie/thee/fris en een lekkere koek
15.45 – 16.30 uur – derde (laatste) sessie van jouw keuze
16.45 – 18.00 uur – Optioneel tegen betaling (€ 20,- extra p.p.) – netwerkborrel met borrelhapjes en drankjes

Na aanmelding en betaling krijg je de keuze om 3 verschillende sessies van elk circa 45 minuten bij te wonen, waarbij je kunt kiezen uit onderstaande onderwerpen. Het doorgeven van jouw keuze kan via een kort formuliertje waarvoor je bij de bevestiging van jouw deelname de link ontvangt.


Netwerkborrel optioneel

Na het officiële programma, na 16.30 uur, vind nog een informele netwerkborrel plaats met lekkere hapjes en drankjes. Niet alleen is dat een gezellige manier om de inspirerende dag af te sluiten maar het is ook de ideale manier om samen met collega kunstenaars te praten over je ervaringen, je ideeën en toekomstplannen. De extra kosten voor deze sfeervolle borrel bedragen € 20,-. Aanmelden kan tijdens de aanmelding voor de inspiratiemiddag of later, wanneer je jouw keuzes doorgeeft.