Annejole Jacobs-de Jongh ( Jole)

Kunstenaar Annejole Jacobs-de Jongh ( Jole)
Discipline(s) Digitale kunst, Gemengde techniek, Schilderen
NABK lid sinds 2016
Plaats Rotterdam
Website https://www.joleart.nl

Profiel Annejole Jacobs - de Jongh ( Jole) maakt sinds 2003 moderne Popart portretten van mensen, dieren, dingen en bedrijven in opdracht of als vrij werk. Zij maakt de ontwerpen digitaal met beelden en teksten en gescande originelen afkomstig uit de kunst, geschiedenis, muziek, literatuur of hedendaagse tijd. In een mix van print en schilderwerk zet zij de portretten dan vervolgens op doek.

In haar werk laat zij zich inspireren door de omgeving om zich heen, de natuur, wat er in mensen omgaat, door gebeurtenissen in het nieuws, in kranten en op social media en door verschillende culturen, landen en steden. Zij maakte o.a. een serie 'Take your Time' over verschillende tijdperken, 'Krachtige vrouwen', 'Famous lovecouples' op de beroemdste liefdesschilderijen, een serie 'Made in Holland' met de bekendste Nederlandse merken, mensen, items en gewoontes, 'Wereldvrouwen' uit verschillende culturen en een tweeluik van Rotterdam en schilderijen van Kralingen.

Annejole exposeert en verkoopt haar werk rechtstreeks en via galeries en kunstmakelaars en haar schilderijen hangen in binnen- en buitenland en met het schilderij van Maxima won zij in 2009 de eerste prijs in een landelijke wedstrijd en exposeerde zij in het CODA-Museum. In 2015 was zij één van de hedendaagse Nederlandse popart kunstenaars tijdens de expositie 'Ontpopt' in het museum van Zandvoort, en in 2016 is haar schilderij van Van Gogh geselecteerd voor de expositie '125 variaties op Van Gogh' in het Bredaas Museum.

Op 3 september 2019 heeft Annejole meegedaan aan het TV-programma 'Sterren op het doek' en werd haar portret van Matthijs van Nieuwkerk uiteindelijk door hem gekozen.Website

Wereldvrouwen (2016)
Annejole Jacobs-de Jongh ( Jole)
Geschilderd met acryl, 2.00 x 90 cm

Sterke vrouwen uit alle werelddelen met elkaar verenigd in één schilderij.


Website

Kate Moss (2014)
Annejole Jacobs-de Jongh ( Jole)
Mixed Media - geschilderd met acryl op geprinte achtergrond op canvas, 1.30 x 1.30 m

Kate Moss geschilderd op een achtergrond van covers van tijdschriften die iets vertellen over haar leven.


Website

'De Rotterdammers' (2015)
Annejole Jacobs-de Jongh ( Jole)
Mixed Media - geschilderd met acryl op een geprinte achtergrond op canvas, 1.80 x 1.60 m

De SS-Rotterdam geschilderd op een tweeluik van de bekendste Rotterdamse gebouwen, bruggen, merken, mensen, evenementen, sport en cultuur. Alles wat de stad mooi maakt bijeen gebracht in 1 schilderij.


Website

'Famous love couples' - "Omhelzing" (2016)
Annejole Jacobs-de Jongh ( Jole)
Mixed media ( geschilderd met acryl op een geprinte achtergrond op canvas, 100 x 100 x 4 cm

Een geschilderd portret van een liefdespaar op een geprinte achtergrond van beroemde liefdesschilderijen uit de geschiedenis van o.a. Andy Warhol , Salvador Dali, Robert Indiana, Frans Hals, Jaques David en Albrecht Durer. Het schilderij is 1.00 x 1.00 x 4 cm en er worden 10 handgeschilderde exemplaren van gemaakt.


Website

Made in Holland - 'Amsterdam' (2017)
Annejole Jacobs-de Jongh ( Jole)
Mixed media ( acrylverf op een geprinte achtergrond op canvas), 1.00 x 1.00 X 4 cm

Geschilderde Amsterdamse grachtenpanden op een geprinte 'Made in Holland' achtergrond van beroemde Nederlandse merken, mensen, kunst, items en gebruiken.


Website

Take your time -"Fifties" (2018)
Annejole Jacobs-de Jongh ( Jole)
ART-print, 70 x 70 x 2 cm

Audrey Hepburn getekend op een achtergrond van typische beelden, teksten, logo's, mensen en producten uit de jaren vijftig.


Naar leden overzicht