Iris Rijntjes

Kunstenaar Iris Rijntjes
Discipline(s) Sieraden
NABK lid sinds 2018
Plaats Gouda
Website irisrijntjes.nl

Profiel Mijn sieraden kenmerken zich door simpele, krachtige lijnen en bijzondere, unieke ontwerpen. Kracht, eenvoud en elegantie staan bij mijn werk centraal.
Te onderscheiden zijn mijn vrije werk, waarbij het idee de ingang is en de vormgeving en het materiaal volgend. Ik laat me hierbij mede inspireren door de natuur, zoals in mijn series "Zilt Stil Leven" (zeewier en helmgras) en "Tulpen-NL". Daarnaast maak ik meer commercieel werk, sieraden van edelstaal, zilver en goud, waarbij ik me laat leiden door het materiaal zelf. Vaak zijn (half)edelstenen in mijn sieraden verwerkt.

Naast mijn eigen collectie is werk in opdracht mogelijk. (www.irisrijntjes.nl)Website

Halssieraad met Jaspis Breccie
Iris Rijntjes
Edelstaal, zilver, Jaspis BreccieWebsite

Zilveren Rondjes
Iris Rijntjes
Zilver, diverse bewerkingenWebsite

Halssieraad serie 'Tulpen-NL'
Iris Rijntjes
Edelstaal, apoxyclayWebsite

Halssieraad met Sodaliet
Iris Rijntjes
Edelstaal, zilver, SodalietWebsite

Ring met groene Zirkonia
Iris Rijntjes
Zilver, ZirkoniaWebsite

Ring met Rookkwarts
Iris Rijntjes
Zilver, RookkwartsOproepen en aanbiedingen

OnderwerpExpositie Galerie Iris, Anders Mooi
beschrijvingOp 25 mei start in 'Galerie Iris, Anders Mooi' de zomerexpositie 2019, met twaalf gerenommeerde kunstenaars uit Italie, Belgiƫ en Nederland. De expositie kent veel variatie in materialen: keramiek, brons, gemengde techniek, schilderijen, glas en sieraden. Een collectie van bijzondere stukken, met een hoge toegankelijkheid. Het is fijn om met mijn sieraden aan deze mooie expositie te mogen deelnemen! De galerie is van 25 mei t/m 1 september elke zaterdag, zondag en op feestdagen geopend van 13.00 tot 17.00 uur (of op afspraak: 06-83171522). (Lewal 26, Woudsend)
websiteirisandersmooi.nl


OnderwerpNationale Kunstdagen Nieuwegein
beschrijvingSieraden: voor wie van strak, stijlvol en elegantie houdt: tijdens de Nationale Kunstdagen exposeer ik mijn sieraden. Graag tot ziens! (foto: zilveren ring met Sterrobijn)
websiteirisrijntjes.nl
Naar leden overzicht