Mirjam Bijvank

Kunstenaar Mirjam Bijvank
Discipline(s) Beelden en Objecten, Fotografie, Gemengde techn
NABK lid sinds 2016
Plaats Claudon
Website mirjambijvank.com

Profiel Vrijheid als mens en als kunstenaar staat hoog in mijn vaandel. Ik werk grensverleggend, ga steeds verder in mijn onderzoek naar iets nieuws. Terrein verkennend en vervolgens haal ik eruit wat er in zit. Telkens de spanning opzoekend.
Dit heeft me van olieverf, aquarel en acryl naar het beeldhouwen gebracht, nadat mijn schilderijen steeds ruimtelijker werden. Toen ik begon te schilderen als een mozaiek, heb ik me daarop toegelegd. Nu maak ik muurmozaieken, op een schilderachtige wijze. En creatieve tegelwerken. Steeds weer anders. Dit doe ik voornamelijk in opdracht.

Maar ik ben een schilder, ik kom daar dan ook steeds op terug. Figuratief, bijvoorbeeld geinspireerd door theaterstukken, waarmee ik gewerkt heb of gebeurtenissen om mij heen of ik ben geinspireerd door mijn direkte leef-en werkomgeving.
En ik schilder abstract, intuitief, als een presentatie van mijn innerlijk. Ook werk ik graag n.a.v. thema´s voor exposities.

Tijdens mijn zoektocht naar vernieuwing ben ik uitgekomen op glasmozaiek op schilderingen. Ook daarin blijf ik de grenzen verleggen.

Sinds kort heeft ook fotografie mijn aandacht. Maar de foto´s krijgen toch weer een lik met de kwast, om het beeld uit de realiteit te halen.
Waar is de grens, hoever kun je gaan? Dat bepaalt de kunstenaar, dat is zijn vrijheid.Website

Au bout du fil (2015)
Mirjam Bijvank
gemengde technieken, 1.00 x 1.00

Dit is één van de schilderijen die gemaakt zijn voor de expositie: "Au bout du fil" (aan het einde van de draad)


Website

AVikingTransport 1 (2016)
Mirjam Bijvank
foto en acryl, 80x60

Deze beschilderde foto is er één uit een serie foto´s die ik gemaakt heb van de verblijfplaasts van mijn oudste zoon, die woont in een vrachtwagen. Hij en zijn vriendin, als ook mijn 2e zoon en zijn vriendin, zijn vrachtwagenchauffeur van beroep. Alle vier werkende in deze branche was voor mij aanleiding de foto´s uit te werken tot een serie AVikingTransport.


Website

Bring me some light (2017)
Mirjam Bijvank
gemenge technieken, 100 x 50

Gefascineerd door de kerkuil en de bosuil in de buurt en na een lange winter, is dit werk ontstaan.


Website

Arbres Fantômes (2018)
Mirjam Bijvank
acryl op doek, 120 x 100

Wonende in één van Frankrijks grootste bossen werk ik dit jaar met het thema de "Boom". Deze bomen zijn in beweging, alsof ze rondlopen, ronddolen als spoken in het bos.


Website

Abroad (2019)
Mirjam Bijvank
acryl op linnen, 80x80

Met dit werk is een begin gemaakt in het atelier bij OpnameStudio Abroad in Breda, wat ik in bruikleen had tijdens mijn deelname aan het open atelierweekend 2018. Het is in 2019 afgemaakt in mijn atelier in Frankrijk. Ik heb me laten inspireren door de sfeer van het atelier in Breda, door mijn verblijf van 3 weken in Nederland, voor mij het buitenland.


Oproepen en aanbiedingen

OnderwerpArtist in Residence bij Kunstcentrum Droiteval in de Lage Vogezen in Frankrijk
beschrijvingpure kunstretraites Het kunstcentrum is de perfecte plek voor een langer verblijf om het kunstzinnige proces de ruimte te bieden die het verdient. Rust, een magische omgeving en alle faciliteiten voor het hele spectrum van de innerlijke zoektocht; ateliers en werkplaatsen, een podium, fijne kamers, goed eten, een grote tuin, de mooiste plekjes voor buitenyoga, naar wens begeleiding en feedback en zeker ook een plek voor bijzondere ontmoetingen. Werken aan een boek, componeren, diep denkwerk verrichten of gedachteloos neuriënd op een rotsblok zitten, alleen of met een creatief team, zingend, dansend of mediterend; het kan allemaal. Een verblijf als Artist betekent dat je jouw proces centraal stelt, in welk stadium zich dat ook bevindt. Werken aan je vorm, spelen met je mogelijkheden en beperkingen, aandacht voor het proces, daar draait het om. Geïnteresseerd in Droiteval als je tijdelijke kunstenaarsnest? Neem dan contact op. Samen kijken we naar de invulling en de kosten; heb je behoefte aan volpension of een compleet appartement of slaap en eet je net zo lief in een trekkerstentje? Welke faciliteiten heb je nodig? We kijken naar duur van je verblijf en of er plek is en doen dan een aanbod waar je vermoedelijk niet omheen kunt. artculturedroiteval@free.fr
websiteartculturedroiteval.com
Naar leden overzicht