Tiny de Bruin

Kunstenaar Tiny de Bruin
Discipline(s) Schilderen
NABK lid sinds 2012
Plaats LELYSTAD
Website tinydebruin.nl

Profiel De schilderwerken van Tiny de Bruin geven aan de hand van het centrale thema 'Patronen van het leven' een indruk van verschillende bepalende momenten uit een mensenleven. Ze vertellen in één oogopslag het verhaal van de veranderingsprocessen die zo belangrijk zijn in het leven. Tiny de Bruin over haar werk: "de inspiratie haal ik uit de natuur, mijn directe omgeving en verhalen die ik hoor of lees. Vrolijke kleuren en wilde schilderijen zijn een uiting van creativiteit en enthousiasme. Zachte kleuren zijn meer een uiting van een melancholieke bui. Vaak concentreer ik me op een detail van het geheel en werk ik dat uit tot een abstract ontwerp. Inmiddels worden mijn schilderijen ook beïnvloed door een spiritueel persoonlijk ontwikkeling traject waar ik in 2005 aan begonnen ben. Ik wil met mijn schilderijen een moment creëren waarbij het denkproces stopt en de intuïtie het overneemt." De werkstukken zijn een combinatie van papier of canvas en acrylverf, waterverf incidenteel olieverf. Tiny heeft zich altijd met tekenen en kunst bezig gehouden en begeeft zich ook graag tussen kunstenaars. Momenteel heeft zij een eigen galerie. Werk van Tiny is te bezichtigen bij Eigen Galerie Lelystad, Tiny's Galerie Hulshoff Leiderdorp Galerie Scala Culemborg Bubble Projects Beijng China, Stockholm Zweden, kunstboek Fransastic Kunstboek, Pulizer Hotel Amsterdam Booart Kunstbemiddeling Via Kunstroute Lelystad http://www.kunstroutelelystad.com/ Aaartnl.nl in Laren (gld) http://www.aaartnl.nl/ Huis van Steen LelystadWebsite

woman (2017)
Tiny de Bruin
Acrylic on cotton, 100x100x2

woman in all her beauty colorful uplifting curious


Website

to energize 1 (2015)
Tiny de Bruin
Acrylic on cotton, 100x100x2

explosion of colors uplifting


Website

to energize 2 (2015)
Tiny de Bruin
Acrylic on cotton, 100x100x2

explosion of colors uplifting 2 panell


Website

landscape, mint, grey, white (2018)
Tiny de Bruin
Acrylic on cotton, 100x100x2

landscape with sand mint, grey white


Website

kiss (2018)
Tiny de Bruin
Acrylic on cotton, 100x100x2

pop-art kiss colorful uplifting


Website

Blue square landscape (2019)
Tiny de Bruin
Acryl op canvas, 100x100x2

acrylic on Canvas Many views of the scenery She sees the enviroment in many versions. New in the collection are large colorful canvases with lots of paint and different techniques. Over the years made nicely different canvases have been created. These canvases are really XXL, you must see them in real life to be able to contain the impact. The colors meet you and make a sunny day. The works are extremely suitable for your house of office, people can no longer ignore your company. Interior design is the art and science of enhancing the interior of a building to achieve a healthier and more aesthetically pleasing environment for the people using the space. So colorful paintings really add to that feelings. You love looking at luxurious interiors, right? That's because luxe spaces have psychological effects on our brains. When you buy this painting, you have a unique piece of art that nobody has and fulfills your mood in an uplifting or tranquilly way. What looks like coincidence is practice making a strong painting and use the colors right. Knowing when to stop and holding back and letting go. The canvas is stretched on a 3D wooden frame and artwork is ready to hang. Framing is not required. This artwork was created using acrylic paint on stretched canvas.


Oproepen en aanbiedingen

OnderwerpLilian Steenhuisen in galerie
beschrijvingKunst is voor iedereen Een bonte verzameling aan kleuren, vormen en beelden begroeten je wanneer je Tiny's Galerie betreedt. Binnenkort is in deze mooie galerie in de Kroonpassage ook het werk van Lilian Steenhuisen en Carla Sá Fernandes te bewonderen. 'Ik wil graag dat Lelystad weet wat voor een geweldige kunst, zowel nationaal als internationaal, we hier in onze eigen stad hebben staan en hangen', vertelt eigenaresse Tiny de Bruin. Van abstracte en realistische schilderijen tot bronzen beelden en artistieke tassen. Veel van het abstracte werk dat in de galerie hangt is van Tiny zelf. 'Mijn werk staat vooral bekend om de natuurtinten en felle kleuren. Heel anders dan bijvoorbeeld de portretten van Harold Aspers, die bekend staan om de manier waarop hij de natuurlijke schoonheid van zijn modellen vastlegt, abstraheert en craquelé gebruikt. Het prijskaartje is overigens ook een tikkeltje anders', lacht ze. 'Harold zijn werk wordt door het hele land erg goed verkocht en ik ben er dan ook trots op dat hij in mijn galerie hangt!' Nog een kunstenaar waar Tiny trots op is, is Suus Suiker. 'Samen met verschillende gerenommeerde namen is Suus genomineerd voor kunstenaar van het jaar en komt samen met 100 Nederlandse kunstenaars in aanmerking voor deze titel. En ook haar werk mag ik hier verkopen. Dat vind ik mooi!' Ik kan zeggen dat ik super blij ben met de stukken van Lilian Steenhuisen en Carla Sá Fernandes die binnenkort in de galerie te bezichtigen zijn. Lilian Steenhuisen is een Nederlandse beeldhouwer die figuratieve bronzen beelden maakt. Vaak met als onderwerp de liefde tussen een man en vrouw, iets wat mij altijd erg aanspreekt.' Carla Sá Fernandes is een kunstenaar uit Portugal die Tiny via de online galerie Artfinder ontmoet heeft. 'Carla maakt in haar abstracte werk gebruik van een heleboel geweldige kleuren. Dat deze internationaal bekende kunstenaar een aantal van haar stukken in mijn galerie hier in Lelystad wil exposeren is toch wel echt grandioos en wederom iets om enorm trots op te zijn.' Iedereen is welkom om het werk van Lilian en Carla en natuurlijk de overige kunstenaars te bewonderen en aan te schaffen. Tiny's Galerie is van maandag tot en met zaterdag en op koopzondagen geopend. De expositie van Lilian Steenhuisen is vanaf september te bewonderen. De stukken van Carla Sá Fernandes hangen vanaf deze week in de galerie.
websitetinys-gallery.business.site
Naar leden overzicht