Tom Lucassen

Kunstenaar Tom Lucassen
Discipline(s) Beelden en Objecten
NABK lid sinds 2014
Plaats Ommen
Website tomlucassen.nl

Profiel Galerie Tom Lucassen Atelier Beeldhouwer Tom Lucassen pakte in 1999 het werk weer op. Zijn eerste beelden zijn van speksteen. Daarna stapte hij over op meerdere steensoorten zoals albast, Savonniëre, Pierre de lens en serpentijn. Hij werkt zowel abstract als figuratief. Galerie Tom Lucassen presenteert, in een voormalige artsenpraktijk, figuratieve, hedendaagse kunst van hoge kwaliteit. De galerie vertegenwoordigt kunstenaars, die ambachtelijkheid en authenticiteit verenigen. www.tomlucassen.nlWebsite

project cirkels (2016)
Tom Lucassen
albast, 23 x 16 x 06

Dit project bestaat uit 12 cirkels. Eén voorbeeld laat ik hier zien.


Website

project kopstukken (2017)
Tom Lucassen
albast en serpentijn, verschillende afmetingen

In 2017 startte ik met het project 'Kopstukken', verschillende koppen in albast en serpentijn. Eén voorbeeld laat ik hier zien. De kopstukken staan ook op mijn website.


Website

Beelden uit albast (2017)
Tom Lucassen
albast, verschillende afmetingen

Verschillende beelden heb ik uit albast gemaakt. Eén voorbeeld plaats ik hier.


Website

Beelden voor buiten (2014)
Tom Lucassen
Pierre de Lens, 50 x 20 x 20

Op mijn website staan verschillende beelden uit serpentijn, Pierre de Lens en Savonniëre. Al die steensoorten zijn winterhard. Eén voorbeeld laat ik hier zien.


Website

Project cocons (2018)
Tom Lucassen
cocons uit albast, ongeveer 15x18x15

Dit project bestaat uit vijf cocons. De cocon staat voor veiligheid en geborgenheid. Er vindt gefaseerd en gestructureerd groei en ontwikkeling plaats en hij biedt bescherming. Iedere cocon is gemaakt uit een andere kleur albast. De beelden zijn op mijn website te zien en tot eind mei in het ziekenhuis van Hardenberg.


Website

project Windgoden (2018)
Tom Lucassen
beelden uit serpentijn, ongeveer 20x30x25

Het project Windgoden heeft de Griekse mythologie als basis. Een rijke erfenis, geïnspireerd door goden en helden, die grote invloed heeft gehad op de westerse cultuur. De windgoden werden altijd horizontaal en vliegend afgebeeld.


Website

project Druppels (2019)
Tom Lucassen
beelden uit albast, ongeveer 35x35x30

Uit albast zijn vier druppelcomposities ontstaan.


Oproepen en aanbiedingen

OnderwerpExpositie maart april mei
beschrijvingVan 01 maart tot eind mei exposeren in galerie Tom Lucassen, Prinses Julianastraat 10 in Ommen, zes kunstenaars: schilderijen van Yvonne Broeren, Yvonne Dolk en Herbert Immer Willems, bronzen beelden van Hetty Blankesteijn, glas van Corrie Giltay en beelden uit steen van Tom Lucassen. De galerie is open op vrijdag, zaterdag, eerste zondag van de maand van 13:00 - 17:00 en op afspraak.
websitetomlucassen.nl
Naar leden overzicht