Yasmine Enneking

Kunstenaar Yasmine Enneking
Discipline(s) Gemengde techniek, Schilderen, Meerdere discipl
NABK lid sinds 2012
Plaats LAREN
Website yasmine-enneking.nl

Profiel Yasmine Enneking
Studie Commercial Art in London. Periode werkzaam geweest voor het tijdschrift Residence (in de beginperiode).

Schilderen is mijn passie
Van schilderijtjes voor kinderkamers tot het ontwerpen van logo`s en prints voor kleding/textiel. Speciale opdrachten waaronder ook ontwerpen/schilderijen waarvan babykaartjes zijn gemaakt.

Ik verzamel dingen, mijn hele leven bewaar ik alles en dat kan een schelp zijn die iemand me ooit gegeven heeft op het strand, een steen of een met de hand geschreven briefje of kaart. Ik heb ze nog van toen ik klein was. Alles om me heen kan me inspireren. Overal waar ik kom en slenter kan iets me boeien voor een nieuw schilderij. Soms droom ik erover. Naast mijn bed ligt een boekje waarin ik altijd alles schrijf, zo ook in mijn tas want dan heb ik het lekker altijd bij me. Een lied, een herinnering, een markt, etalage of een land.

Symboliek
Door mijn leven heen gaan mijn gedachten naar vroeger en nu, samen gecombineerd met symbolen, cultuur, geloof en bijgeloof daar hou ik van. Het oude samensmelten met nieuwe impulsen. De eenvoud van een handschrift, zo persoonlijk en mooi iedere letter is een karakter op zich en blijft me boeien. Ik geloof in een leven na dit leven. Ik geloof in tekens die je door krijgt van de andere kant. Zo ook is de vlinder symbolisch een prachtig wonderlijk beest, bijzonder van vorm met een hoeveelheid aan heldere felle kleuren wat je bijna niet kunt begrijpen en tegelijkertijd ook zo kwetsbaar. Indianen geloven dat als een dierbaar iemand is gestorven zich kan laten zien als een vlinder. Ik geloof daar ook in. Zo hou ik van de symboliek en het mysterieuze van dit alles, je het ziet vaak terug in mijn werk. Zoals vissen leven in een wereld onder water die wij niet kennen. Ze zijn bijzonder en staan voor geluk. Hoe dan ook geloof ik in engelen, beschermengelen en ik ben er van overtuigd dat zij om ons heen zijn.

'Postcards from heaven'
De serie `Postcards from heaven` heeft veel verhaal van dit alles samen. Je kunt jezelf verliezen in een herinnering zo heb ik dat geschilderd met "Lente me" als grootste inspiratiebron. "Lente me" is een speciaal lied geschreven door Toon Hermans. Ieder schilderij in deze serie is een kaart met de afbeelding, postzegels, tekst en afzender aan een kant. Je kunt er eindeloos naar turen en zo heeft ieder schilderij voor mij een heel speciaal verhaal.

Harten
Ik heb een hartenserie gemaakt. Harten zijn ook altijd voor mij erg bijzonder en heel belangrijk. Het is het mooiste wat we bezitten want zonder kunnen we niet leven zo ook niet zonder liefde!

Een hart is Liefde,
Een hart met felle Kleur, en vol met Vuur.
Gevuld met Passie,
Een hart is Leven,
En is je Gegeven !
Een Gelukshart,
Een Verliefdhart,
Een Bruisendhart,
Een Sweet-hart,
Een Verboden Liefde,
Een Hartedief en,
Een Hart ik vind jou Lief.
Een Wereldshart van
Samen zijn !

Liefs YasmineWebsite

Mijn herinneringen zijn voor jou (2015)
Yasmine Enneking
Collage, 100 cm x 100 cm

Treasure your Memories, Treasure your Love, Allemaal met een mooi speciaal verhaal, Ik hou van handschriften


Website

Life is full of Surprises, You are my Surprise (2018)
Yasmine Enneking
Gemengde techniek op linnen, 100 cmx 1 00 cm

Ik bewaar alles en dat zie je in mijn werk.mensen kunnen ook hun treasures naar mij brengen dan maak ik speciaal in opdracht voor jou een mooi hart met jou verhaal.


Website

Ik zit hier lekker (2016)
Yasmine Enneking
Collage, 60 cm x 60 cmWebsite

Vlieg met me mee, Ik hou alleen van jou (2018)
Yasmine Enneking
Acryl op linnen, 100 cm x 100 cm

Ik maak ook werken voor kinderkamers, beschilder ook muren en ontwerp prints. beschilder levens grote kunststof dieren zoals : Koeien, Olifanten, honden en katten. Dit is weer een beetje in mijn tekenstijl zoals ik mijn dieren ook kan bewerken.


Website

Kunststof koe (2013)
Yasmine Enneking
Allerlei materialen schilderen, Levensgroot

Ik beschilder kunststof dieren waaronder ook levensgrote koeien.Dit was ooit de eerste in opdracht voor RonaldMacDonald Sportcentre in samenwerking met kinderen met een handicap en werd later geveild voor dit goede doel! Sindsdien heb ik er heel veel beschilderd, ook in opdracht in verschillende stijlen. Flower Power stijl en ook collage. meer info op mijn site en Facebook : Yasmine Enneking Art and Design


Website

One Heartbeat together, Magic Love (2015)
Yasmine Enneking
Acryl op linnen, 100 cm x 100 cmNaar leden overzicht