Yolande Rommers

Kunstenaar Yolande Rommers
Discipline(s) Schilderen
NABK lid sinds 2022
Plaats Breda
Website detaalvantekenen.nl/portfolio-yolande-rommers

Profiel In de portretten die ik schilder probeer ik universele emoties en gevoelens uit te drukken en zo de toeschouwer te raken. Vooral gevoelens die we vaak proberen te maskeren, zoals onzekerheid, eenzaamheid, verlies en verlangen.
Voor mij is het steeds opnieuw een uitdaging een portret te maken dat niet mooi hoeft te worden, of goed gelijkend, maar dat juist een beetje schuurt, en uitnodigt tot reflectie.

Een van de manieren waarop ik dat probeer te bereiken is gelaagdheid. Door te werken op een geprepareerde ondergrond van mixed media, of met cold wax -een medium waarmee olieverf een bijzondere textuur krijgt en een opvallend mat eindresultaat. Deze technieken ondersteunen het verhaal of het gevoel dat ik wil verbeelden.

In 2019 heb ik de deeltijdopleiding aan de Kunstacademie in Belgiƫ afgerond; sindsdien ga ik nog wekelijks naar het modelatelier van de academie. Naast de workshops en trainingen die ik geef, ben ik vaak te vinden in mijn atelier waar ik vrij werk en portretten in opdracht maak.
Naar leden overzicht