MR-ontwerp | Erica Welling

Profiel

KunstenaarMR-ontwerp | Erica Welling
DisciplineMeerdere discplines
NABK lid sinds2013
PlaatsWageningen
Websitemr-ontwerp.nl
ProfielMR-ontwerp (lees: meester-ontwerp) is opgericht door mr Erica A.Welling, afgestudeerd als grafisch ontwerper aan ArtEZ, academie voor Beeldende Kunsten te Arnhem. MR-ontwerp richt zich op de disciplines: grafisch(e) ontwerp/kunst, fotografie, illustratie. MR-ontwerp maakt autonoom werk en werk in opdracht. Kernbegrippen in het werk zijn zoeken naar het afwijkende, anders zien, authenticiteit, intensiteit en passie voor typografische elementen. Het hoofddoel is: het voelen van het zien. Bij het onderzoekend kijken naar het werk komen meerdere (filosofische) lagen in beeld, zowel realistisch als abstract. MR-ontwerp is aangesloten bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO), de Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars (NABK), Landelijk Kunstenaarsgenootschap LKG De Ploegh en het Platform Beroepskunstenaars Wageningen (btw).

Kunstwerken

KunstwerkChorus Mysticus I-IX
jaar2014
beschrijvingEen podium voor componist Robert Schumann en een bijzonder werk van hem: muziek die hij schreef bij Faust van Goethe (o.a. filosoof, kleurenleerdeskundige). Enerzijds het belangrijkste dramatische werk van Schumann waar hij in zijn laatste levensjaren meer dan 9 jaren geheel van was vervuld en anderzijds nog steeds een zeldzaamheid in uitvoering. Schumann zag het werk als een ommekeer van schilderachtige naar meer diepzinnige bezadigde Romantiek. Eenwording van woord en muziek. De legende van Faust (gerangschikt in 3 hoofdstukken) waarin een pact met de duivel werd gesloten, verslechterde de geestesgesteldheid van Schumann, hij zag 'duistere demonen'. Na een mislukte zelfmoordpoging in de Rijn, stierf hij in een inrichting voor geesteszieken.
websitemr-ontwerp.nl/pages/portf-ga140901.html


KunstwerkRevelation-I
jaar2015
beschrijvingOpenbaring van de schoonheid en kracht van restvormen, oog voor en waardering van de elementen. W. Kandinsky: ' Kleur is een kracht die rechtstreeks van invloed is op de ziel'.
websitemr-ontwerp.nl/pages/portf-ga150201.htmlOproepen en aanbiedingen

MR-ontwerp | Erica Welling heeft nog geen oproepen of aanbiedingen geplaatst


Naar leden overzichtKunstliefhebbers

 

Kunstenaars