Expositieverzekering - NABK Skip to content

NABK Expositieverzekering

Gouden en pro-leden van de NABK profiteren van een gratis expositieverzekering bij elke expositie of beursdeelname, waar dan ook in Nederland. Dat is heel eenvoudig en binnen enkele minuten geregeld:

Leden loggen in op het persoonlijke online account, waar zij het verzekeringsformulier én uitgebreidere instructie vinden,

Vervolgens kunnen zij het formulier downloaden en invullen.

Het ingevulde formulier wordt vervolgens gemaild naar info@nabk.nl en wordt aangevuld met foto’s van de ingerichte stand of expositie.

Zo simpel is het!

Deze gratis verzekering is onderdeel van het Gouden en Pro- NABK lidmaatschap en betekent een flinke besparing. Dat betekent in de praktijk dat je al snel je (Gouden) lidmaatschap van de NABK hebt terugverdiend door premies die je niet meer hoeft te betalen bij je deelname aan een kunstbeurs bijvoorbeeld!

Belangrijk om te weten

De verzekering geldt uitsluitend voor tijdelijke exposities op binnen locaties in Nederland met een duur van maximaal 30 dagen en alleen bij tijdige inlevering van een gespecificeerde en getekende opgave van het formulier en bijhorende foto’s (zie bovenstaande instructies).

De opgegeven en gefotografeerde werken zijn verzekerd volgens de verzekeringspolis voor diefstal en schade tijdens de betreffende expositie. Het eigen risico bedraagt € 250 per gebeurtenis en er geldt een maximum verzekeringswaarde van € 10.000 per object.

Bestaande verzekeringen van de kunstenaar, ingeschakelde vervoerder, galerie of instelling zelf, waar geëxposeerd wordt, gaan voor. Als daar sprake van is, moet daar eerst worden geclaimd. Meld bij inzending naar de NABK of de claim al bij een andere verzekering is ingediend. Een juiste en naar waarheid ingevulde claim is natuurlijk geboden, daarnaast moet een claim uiterlijk één dag na de laatste dag van de betreffende expositie worden ingediend. De NABK en De Kunst Collega’s zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste, incomplete en/of strijdige opgaves van welke aard dan ook.

Uitgebreide informatie en meer details vinden leden op hun online account. 

Vragen?

We hopen je van dienst te kunnen zijn. Als je vragen hebt, kun je altijd een berichtje sturen naar info@NABK.nl.